Modules

Dataplatform

Goede, efficiënte en betrouwbare data-ontsluiting wordt steeds belangrijker. Snel en flexibel data bundelen om inzicht te krijgen in jouw business. Dat wil jij toch ook? Met ons dataplatform geef je jouw bedrijf een flinke boost richting modernisering en verbeterde connectiviteit van ANVA 4/5.

Een flexibele dataflow

Als de nummer één software voor verzekeraars in Nederland en het Caribisch gebied, profiteren dagelijks miljoenen particuliere en zakelijke consumenten van de rekenkracht van ANVA 4/5. Om ervoor te zorgen dat gegevens soepel en efficiënt worden uitgewisseld, hebben we ons dataplatform ontwikkeld.

Het ANVA-dataplatform verzamelt gegevens uit ANVA 4/5 en bundelt deze met data van partneroplossingen. Op die manier maken we jouw gegevens beschikbaar voor je eigen applicatielandschap of datawarehouse. Dit zorgt voor een stevige, flexibele dataflow met meer mogelijkheden.

Data ontsluiten of toevoegen aan ANVA kan met het ANVA dataplatform in grote hoeveelheden tegelijk (in bulk), opgedeeld in kleinere groepen of op een specifiek record. Ons dataplatform is te koppelen met verschillende moderne connectoren en via GUI (Graphical User Interface). Ook kun je gebruik maken van XML-modules om data gestructureerd te ontsluiten of weg te schrijven

De belangrijkste voordelen van het dataplatform

1. Performance en stabiliteit

Elke dag ontsluit ons dataplatform data uit jouw productiesysteem en zet die veilig in een afgeschermd stukje van de cloud. Daar kun je grote query's, rapporten en massa's data verwerken zonder je productieserver te belasten. En dat geeft een flinke boost in performance en stabiliteit.

Of je nu inlogt op je 'Mijn Omgeving' of bedrijfsapp, je hebt 24/7 toegang tot je eigen dossier. Ons dataplatform zorgt ervoor dat je CRM- of boekhoudgegevens automatisch worden aangevuld. En, ook belangrijk: klant-, polis-, schade- en factuurgegevens worden nu veel sneller bijgewerkt.

2. Business Intelligence

Ons dataplatform biedt iedere ANVA-klant kosteloos toegang tot Business Insights, de nieuwe ANVA 6-module. Hiermee genereer je managementinformatie in een handomdraai: van portefeuille- en relatiecijfers tot omzet, schaderatio’s, agenda’s en werklijsten.

Meer over Business Insights

3. Integratiemogelijkheden ten top

Ons dataplatform opent een wereld aan mogelijkheden om gegevens te integreren in jouw applicatielandschap. Denk aan API's, Connectors zoals Python, .Net, PHP, GO, JDBC en meer. Bovendien kun je veilig gegevens delen vanuit het dataplatform en direct aansluiten op je eigen (snowflake)-datawarehouse.

En als kers op de taart biedt het platform een gebruiksvriendelijke GUI (Graphical User Interface), waarmee je bestanden rechtstreeks op het dataplatform kunt bevragen met SQL-querys, zonder extra connector. Hoe handig is dat!

Bekijk meer op ons Developersportal

4. Knap staaltje data

Onderdeel van ons dataplatform is de datamart. De datamart is een extra data-omgeving waar we allerlei nuttige data bundelen. Binnen dit deel van ons dataplatform vinden berekeningen plaats en wordt historie op een alternatieve manier gepresenteerd.

5. State-of-the-art technologie

52 miljoen polisrecords in slechts 49 seconden en 6.500.000 werklijstrecords in minder dan zes seconden: met ons dataplatform kun je moeiteloos een grote bulk data data integreren in jouw systeemlandschap. 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Meer dan 90 klanten rekenen dagelijks op een innovatieve datagedreven bedrijfsvoering die met jouw behoeften meegroeit.

Van data naar informatie

Matthias Bakker, feitelijk leider/programmeur bij Hollandia Assuradeuren

‘Als volmachtbedrijf misten wij de controle over onze eigen data. Het dataplatform biedt ons de mogelijkheid om heel snel te inventariseren waar de zwakke plekken in onze portefeuille zitten. Bovendien is het een verbetering van onze datakwaliteit en draagt het bij aan onze procesversnelling. Binnen 8 seconden is een overzicht van premies gereed.’

Aan de slag met het Dataplatform

Het dataplatform is kosteloos voor alle ANVA-klanten. Je krijgt beschikking over een eigen, streng beveiligd en afgeschermd deel van ons dataplatform en op basis van fair-use nemen wij de kosten voor opzet, beheer, dataload, -opslag en -extractie voor onze rekening.

Sluit je vandaag nog aan en ontdek de voordelen. Het enige wat je hoeft te doen is een ticket aan te maken via customer support.

Ga naar customer support
Meer weten over deze module?
Neem contact met ons op
Neem contact op met
Afdeling
Sales