Nieuws

ANVA & AWI zetten eerste stappen richting een partnership

20
August
2020

AMERSFOORT / EDE – Zowel ANVA en AWI zien grote verschuivingen in de financiële branche, waardoor deze nu meer dan ooit vraagt om efficiëntie, kwaliteit van data en innovatie. ANVA en AWI zijn van mening dat we onze klanten veel beter bij deze uitdagingen kunnen ondersteunen door de krachten te bundelen. Sinds enige tijd zijn beide partijen met elkaar in gesprek om de mogelijkheden van een partnership te onderzoeken.

AWI heeft met AWI Connect een platform geïntroduceerd wat staat voor gebruiksgemak en efficiëntie. AWI wordt gedreven door efficiency, wat met een periodieke scan bij relaties wordt gemeten, opgevolgd door een uitgewerkt jaarplan. AWI is meer dan software alleen, relaties van AWI zijn lid van de AWI community. Software ontwikkelen doen we samen, AWI Connect 2.0 is een volledig klantgestuurde oplossing.

AWI biedt software om zowel particuliere als zakelijk verzekeringen te kunnen vergelijken, offreren, aanvragen en muteren. AWI bedient een groep ANVA-relaties met substantieel premievolume. In 2017 is AWI gestart de productbibliotheek uit te breiden, door naast particuliere ook zakelijke producten te gaan bouwen. Hiermee is er voor relaties enorme tijdswinst en efficiëntie te behalen.

ANVA heeft met ANVA Hub in 2019 een conceptueel krachtige oplossing neergezet waarmee alle spelers in de financiële branche met elkaar verbonden kunnen worden. Van verzekeraars, volmachten (serviceproviders) en adviseurs tot consumenten. De kracht van het platform ligt in het feit dat alle data op één plek samenkomt en informatie maar één keer vastgelegd hoeft te worden, waardoor er een ‘single point of definition’ gecreëerd wordt.

ANVA Rules, de vergelijkingssoftware voor particuliere producten van ANVA, maakt al gebruik van deze toepassing door het aanroepen van de uniforme productbibliotheek van ANVA in combinatie met bijbehorende voorwaarden en clausules. Deze bibliotheek is in samenwerking met verzekeraars tot stand gekomen. Hiermee heeft ANVA een belangrijke rol genomen in de verbetering van de datakwaliteit.

Door een samenwerking tussen beide organisaties kunnen ANVA en AWI de waarde voor klanten vergroten en nog meer efficiëntie en automatisering toevoegen in de processen van onze gezamenlijke klanten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk samen gebruik te gaan maken van ANVA’s productbibliotheek, waardoor beide organisaties meer focus kunnen leggen op de uitbreiding van functionaliteiten en een uitbreiding van de bibliotheek. Ook kijken we hoe we het beste van beide werelden van particulier en zakelijk vergelijken in onze oplossingen met elkaar kunnen combineren.

Wij zijn ervan overtuigd dat onze samenwerking een grote toegevoegde waarde kan gaan bieden aan de branche. Zowel ANVA als AWI begrijpen dat de mogelijke samenwerking tussen beide organisaties vragen kunnen oproepen waar wij op dit moment nog niet alle antwoorden op hebben. We vinden het echter van groot belang om onze intentie om met elkaar samen te werken, alvast te delen.

Meer weten?
Neem contact met ons op
Neem contact op met