Nieuws

"Uiteindelijk moet je werk gewoon leuk zijn"

27
May
2021

Alwien Geerts van Geerts Adviesgroep zocht een geautomatiseerd systeem, zodat repeterend werk niet meer handmatig uitgevoerd hoeft te worden. DDi sloot goed aan op deze wensen. Het RPa-platform geeft hem een rustigere start van de dag, zonder volle inbox. Samen met Björn van DDi vertelt hij ons meer.

DDi heeft dit jaar samen met ANVA alle kantoren van ANVA DIS overgezet naar het DDi RPA (Robotic Process Automation) Platform. Met het RPA-platform kunnen gebruikers alle binnenkomende documenten, zoals e-mails (inclusief bijlagen), poststukken, Aplaza-berichten en FinConnect slimme formulieren digitaal worden gelezen en geïndexeerd. Door de naadloze aansluiting op ANVA Hub heb je een snellere en gemakkelijkere workflow. Documenten worden in ANVA Hub geautomatiseerd op de juiste plek geplaatst. Ook Alwien maakt, net als de verschillende ANVA DIS-kantoren, gebruik van het RPA-platform.

Met de robot is het mogelijk alle binnenkomende documenten direct in het juiste ANVA-dossier te plaatsen. Zo hoef je zelf geen repeterend werk uit te voeren. Alwien: “Verschillende documenten op gezien zetten is niet waarom je adviseur bent. De robot van DDi kan dit werk oppakken. Doordat de dossiers nu altijd op orde zijn wordt er veel tijd bespaard. Tijd dat nu gestopt kan worden in de complexere onderdelen van het werk. Je inbox is ’s ochtends een stuk leger. Dan ga je veel energieker aan het werk. Ik krijg nu al van collega’s terug dat ze een stuk blijer aan het werk gaan. Het geeft rust om deze taken niet meer zelf uit te hoeven voeren”.

Ik krijg nu al van collega’s terug dat ze een stuk blijer aan het werk gaan

De implementatie van het RPA-Platform zelf is niet ingewikkeld. De veranderde manier van werken wel. Björn: “Normaal werken we graag samen op locatie van de klant. Door de coronacrisis weten we inmiddels goed hoe we ook remote goed kunnen ondersteunen bij deze digitale transformatie. Door de fijne samenwerking wisten we het toch snel en goed te implementeren.” Die implementatie moet je wel voldoende aandacht geven, waarschuwt Alwien. “Mijn tip? Zet er een projectleider op die direct stand-by staat voor vragen en veranderingen aan de achterkant kan doorvoeren, maar ook beslissingen neemt. Dan kan het snel geregeld zijn. Dat werkte voor ons veel beter dan het maandenlang als ‘bijtaak’ op onze agenda hebben staan.

Meer weten?
Neem contact met ons op
Neem contact op met